Sastāvs:
*1 glāze ūdens
*1 glāze un 2 ēd.k. pilngraudu kviešu miltu
*100 gr. sviesta
*4 olas
Pagatavošana: Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 C. Katliņā uzvāra ūdeni un tajā izkausē sviestu. Pievieno miltus un intensīvi maisa, līdz masa “atlec” no katliņa malām. Noņem no uguns, mazliet atdzesē (apmēram 5 minūtes) un pa vienai, nepārtraukti maisot pievieno olas. Ērtākai maisīšanai ieteicams izmantot mikseri.
Ar ēdamkaroti liek uz cepamās plāts (kurā ieklāts cepamais papīrs) mīklas piciņas, vai ar konditorejas maisiņu veido nepieciešamās formas un cep 25- 30 minūtes, nevirinot krāsni, lai mīkla nesakrītas.
Gatavus pilda, nogriežot vāciņu vai ar konditorejas šprici. Variācijas pildījumiem: biezpiens ar putukrējumu un vaniļu, putots sviests ar iebiezinātu pienu un kakao, biezpiens ar putukrējumu (bez cukura) ar garšaugiem, svaigais siers ar lasi un zaļumiem, siera salāti u.t.t.
Eklērus un vēja kūkas var dekorēt ar šokolādes glazūru, pūdercukuru, sasmalcinātiem riekstiem un sēklām karamelē un citos veidos.