Our Blog

Description

Mūsu zināšanas un pieredze, cepot maizi maizes krāsniņā

Maizes rūgšanas/cepšanas laikā nedrīkst bieži vērt vaļā maizes krāsniņas vāku. Tas var būt iemesls, ja maize sakrītas. Rauga daudzums visiem Grauda Spēka maisījumiem ir izvēlēts pareizs – ja rauga ir pārāk daudz tas var veicināt maizes "pārrūgšanu"- kā rezultātā maize ir blīva, ar izteiktu rauga ga...
Lasīt tālāk ⟶

Ābolu kūka ar karameli

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izkausētu sviestu (vai augu eļļu) saputo ar cukuru, kanēli, šķipsniņu sāls un olām, pievieno pienu, sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un sajauc viendabīgu mīklu, iemaisa sagrieztos ābolus. ...
Lasīt tālāk ⟶

Grauda Spēka rupjā rudzu maize

Dažas stundas pirms mīklas gatavošanas ieraugu izņem no ledusskapja. Cukuru un sāli izšķīdina nelielā daudzumā silta ūdens, pievieno miltus, ķimenes, ieraugu un vēl ūdeni, samīca mīklu (tai jābūt mazliet mīkstākai, jo rūgstot rupjie rudzu milti uzsūks lieko šķidrumu). ...
Lasīt tālāk ⟶

Ābolu aplītis

Pagatavo mīklu- kausētu sviestu sajauc ar miltiem un cukuru viendabīgā mīklā, ja mīkla liekas par sausu- pievieno nedaudz ūdens. Gatavo mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī “atpūsties”. Uzsilda cepeškrāsni uz 200-220 grādiem...
Lasīt tālāk ⟶

Ābolu plātsmaize

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo pildījumu- ābolu sagriež gabaliņos, pievieno ūdeni un sautē līdz āboli daļēji izšķīduši, pievieno cukuru un rozīnes, vēl mazliet pakarsē un noliek “atpūsties”....
Lasīt tālāk ⟶

Kas ir Tritikāle?

Pārtikas tirgū pieaug interese par jauniem, veselīgiem pārtikas produktiem – pilngraudu tritikāles izmantošana pārtikā samazina holesterīna līmeni vairāk nekā kvieši. Augsts minerālvielu un vitamīnu saturs graudos....
Lasīt tālāk ⟶
Rāda no 1 līdz 7 kopā 15 (Kopā lapu - 3)