Ābolu kūka ar karameli

Ābolu kūka ar karameli

  • 22 January, 2019
  • 1306
  • 0

Sastāvdaļas:

Kūkai:
5 vidēja lieluma āboli - nomizoti un sagriezti gabaliņos
1 glāze (250 ml) brūnais cukurs
125 gr. sviesta vai 1/2 glāze eļļas
75 ml piena (apm. 1/4 glāzes)
2 olas
1.5- 2 glāzes smalka maluma pilngraudu kviešu miltu
2 tējkarotes kanēlis
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls

Karamelei:
1/2 glāze brūnā cukura
75 gr. sviests
3 ēd.k. piena
1 tējk. Vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

Kūka:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Izkausētu sviestu (vai augu eļļu) saputo ar cukuru, kanēli, šķipsniņu sāls un olām, pievieno pienu, sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un sajauc viendabīgu mīklu, iemaisa sagrieztos ābolus. Mīklu liek ietaukotā veidnē (20-24 cm) un cep apm. 40 minūtes līdz kūka apbrūnējusi. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē 5-10 minūtes, izgāž no veidnes un pārlej ar karameli.

Karamele:
Dziļā pannā nelielā katliņā sviestu kausē kopā ar pienu un cukuru, masu vāra 5-7, nedaudz atdzesē, iemaisa vaniļas ekstraktu un klāj uz ābolkūkas.