Vai vēlaties sniegt saviem audzēkņiem iespēju aizraujošā un izglītojošā veidā izzināt, kā graudi pārtop par maizi? Mums ir lielisks piedāvājums – ekskursija "Grauda Ceļš" uzņēmumā Grauda Spēks!
Ekskursija piedāvā ne tikai aizraujošu stāstu par maizes ceļu no grauda līdz galaproduktam, bet arī pra...
Noderīgi
Maizes rūgšanas/cepšanas laikā nedrīkst bieži vērt vaļā maizes krāsniņas vāku. Tas var būt iemesls, ja maize sakrītas.
Rauga daudzums visiem Grauda Spēka maisījumiem ir izvēlēts pareizs – ja rauga ir pārāk daudz tas var veicināt maizes "pārrūgšanu"- kā rezultātā maize ir blīva, ar izteiktu rauga ga...
Pārtikas tirgū pieaug interese par jauniem, veselīgiem pārtikas produktiem – pilngraudu tritikāles izmantošana pārtikā samazina holesterīna līmeni vairāk nekā kvieši. Augsts minerālvielu un vitamīnu saturs graudos....
Graudaugu izmantošana uzturā ir ar ļoti senu vēsturi – tūkstošiem gadu to lietošana uzturā ir bijusi civilizācijas stūrakmenis. Agrīnā civilizācija ticēja, ka graudi ir patiesa Dieva dāvana, no graudu ražas bija tieši atkarīga izdzīvošana. Graudi bija un ir vērtīga prece....
Graudus noskalo, liek katlā, pārlej ar aptuveni 2 reizes lielāku ūdens daudzumu (pēc tilpuma).
Pievieno nedaudz sāls un nedaudz cukura, uzvāra, noņem putas, pavāra aptuveni 15 minūtes....
Grauda apvalks, kas veido līdz 14% no grauda masas, satur šķiedrvielas, antioksidantus un B grupas vitamīnus.
Aleironu slānis sastāv no olbaltumvielām, taukskābēm, vitamīniem un minerālvielām, šis slānis ir “pāreja” no grauda apvalka uz endospermu....
Kailgraudu mieži – bagātīgs šķiedrvielu un vitamīnu avots
Kailgraudu miežu graudos ir vairāk ogļhidrātu, proteīna, tauku un līdz ar to augstāka enerģētiskā vērtība....
Rāda no 1 līdz 7 kopā 7 (Kopā lapu - 1)