Noderīgi

Noderīgi


Mūsu zināšanas un pieredze, cepot maizi maizes krāsniņā

Maizes rūgšanas/cepšanas laikā nedrīkst bieži vērt vaļā maizes krāsniņas vāku. Tas var būt iemesls, ja maize sakrītas. Rauga daudzums visiem Grauda Spēka maisījumiem ir izvēlēts pareizs – ja rauga ir pārāk daudz tas var veicināt maizes "pārrūgšanu"- kā rezultātā maize ir blīva, ar izteiktu rauga ga...
Lasīt tālāk ⟶

Kas ir Tritikāle?

Pārtikas tirgū pieaug interese par jauniem, veselīgiem pārtikas produktiem – pilngraudu tritikāles izmantošana pārtikā samazina holesterīna līmeni vairāk nekā kvieši. Augsts minerālvielu un vitamīnu saturs graudos....
Lasīt tālāk ⟶

Pilngraudu milti VS Baltie milti

Graudaugu izmantošana uzturā ir ar ļoti senu vēsturi – tūkstošiem gadu to lietošana uzturā ir bijusi civilizācijas stūrakmenis. Agrīnā civilizācija ticēja, ka graudi ir patiesa Dieva dāvana, no graudu ražas bija tieši atkarīga izdzīvošana. Graudi bija un ir vērtīga prece....
Lasīt tālāk ⟶

Graudu vārīšana

Graudus noskalo, liek katlā, pārlej ar aptuveni 2 reizes lielāku ūdens daudzumu (pēc tilpuma). Pievieno nedaudz sāls un nedaudz cukura, uzvāra, noņem putas, pavāra aptuveni 15 minūtes....
Lasīt tālāk ⟶

Grauda spēks

Grauda apvalks, kas veido līdz 14% no grauda masas, satur šķiedrvielas, antioksidantus un B grupas vitamīnus. Aleironu slānis sastāv no olbaltumvielām, taukskābēm, vitamīniem un minerālvielām, šis slānis ir “pāreja” no grauda apvalka uz endospermu....
Lasīt tālāk ⟶

Kailgraudu mieži

Kailgraudu mieži – bagātīgs šķiedrvielu un vitamīnu avots Kailgraudu miežu graudos ir vairāk ogļhidrātu, proteīna, tauku un līdz ar to augstāka enerģētiskā vērtība....
Lasīt tālāk ⟶
Rāda no 1 līdz 6 kopā 6 (Kopā lapu - 1)