Receptes

Receptes


Ābolu kūka ar karameli

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izkausētu sviestu (vai augu eļļu) saputo ar cukuru, kanēli, šķipsniņu sāls un olām, pievieno pienu, sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un sajauc viendabīgu mīklu, iemaisa sagrieztos ābolus. ...
Lasīt tālāk ⟶

Grauda Spēka rupjā rudzu maize

Dažas stundas pirms mīklas gatavošanas ieraugu izņem no ledusskapja. Cukuru un sāli izšķīdina nelielā daudzumā silta ūdens, pievieno miltus, ķimenes, ieraugu un vēl ūdeni, samīca mīklu (tai jābūt mazliet mīkstākai, jo rūgstot rupjie rudzu milti uzsūks lieko šķidrumu). ...
Lasīt tālāk ⟶

Ābolu aplītis

Pagatavo mīklu- kausētu sviestu sajauc ar miltiem un cukuru viendabīgā mīklā, ja mīkla liekas par sausu- pievieno nedaudz ūdens. Gatavo mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī “atpūsties”. Uzsilda cepeškrāsni uz 200-220 grādiem...
Lasīt tālāk ⟶

Ābolu plātsmaize

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo pildījumu- ābolu sagriež gabaliņos, pievieno ūdeni un sautē līdz āboli daļēji izšķīduši, pievieno cukuru un rozīnes, vēl mazliet pakarsē un noliek “atpūsties”....
Lasīt tālāk ⟶

Pilngraudu kruasāni

Uz darba virsmas izber miltus un izveido vulkāna formu. Centrā ieliec raugu un izšķīdini to ar siltu pienu (ūdeni), kas ir apm. 37 grādus silts. Uzber mazliet miltus, pievieno sāli un cukuru. Samaisi mīklu. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie pirkstiem....
Lasīt tālāk ⟶
Rāda no 1 līdz 7 kopā 9 (Kopā lapu - 2)