Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Izkausētu sviestu (vai augu eļļu) saputo ar cukuru, kanēli, šķipsniņu sāls un olām, pievieno pienu, sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un sajauc viendabīgu mīklu, iemaisa sagrieztos ābolus. ...
Receptes
Katlā smalki sagriež ābolus, pielej ūdeni, pievieno vaniļas pāksti (iegrieztu) un vāra kamēr āboli mīksti.
Pieber rupja maluma pilngraudu kviešu miltus un vāra 7-10 min. Pievieno cukuru pēc garšas....
Pagatavo mīklu- kausētu sviestu sajauc ar miltiem un cukuru viendabīgā mīklā, ja mīkla liekas par sausu- pievieno nedaudz ūdens. Gatavo mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī “atpūsties”.
Uzsilda cepeškrāsni uz 200-220 grādiem...
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Pagatavo pildījumu- ābolu sagriež gabaliņos, pievieno ūdeni un sautē līdz āboli daļēji izšķīduši, pievieno cukuru un rozīnes, vēl mazliet pakarsē un noliek “atpūsties”....
Uz darba virsmas izber miltus un izveido vulkāna formu. Centrā ieliec raugu un izšķīdini to ar siltu pienu (ūdeni), kas ir apm. 37 grādus silts. Uzber mazliet miltus, pievieno sāli un cukuru. Samaisi mīklu. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie pirkstiem....
Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 C. Katliņā uzvāra ūdeni un tajā izkausē sviestu. Pievieno miltus un intensīvi maisa, līdz masa “atlec” no katliņa malām....
Sajauciet mīklu un ļaujiet tai mazliet uzbriest (5-10 minūtes).
Izmantojot vafeļu pannu cepiet brūnas un kraukšķīgas vafelītes, kuras var ēst gan ikdienā- kā brokastu sausmaizītes, piedevu zupām un salātiem, kā arī svētkos- ar saldiem un sāļiem pildījumiem....