Paziņojums
Jaunums - pilngraudu pasta!
Grauda Spēka jaunums - ekskluzīva pilngraudu pasta no rīsu, kukurūzas, rudzu un kviešu miltiem.
Gatavota izmatojot vara formas un ievērojot lēno žāvēšanu 24-48 h, lai saglabātu visas vērtīgās grauda sastāvdaļas.
No 03.01.2013 Grauda Spēkā veikalā Rīgā, Lāčplēša ielā 61.
ŠOKOLĀDES CEPUMI (jau veikalā!!!)
Sastāvdaļas:
*Šokolādes cepumu maisījums
Papildus jāpievieno:
*110 gr. – sviests
*1 gb. – ola
*1 gb. – vaniļas pāksts vai citas garšvielas pēc izvēles
Pilngraudu maizes standziņas
Sastāvdaļas:
450 gr. smalka maluma pilngraudu kviešu milti
1,5 t.k. sāls
1,5 t.k. sausais raugs
Apmēram 300 ml silta ūdens
Garšvielas - malta paprika, pipari, baziliks vai rozmarīns, kaltēti sīpoli, kaltēti tomāti (pēc izvēles)
2-3 ēd.k. eļļa (olīvu vai saulespuķu)
Pagatavošana:
Miltus sajauc ar sāli, garšvielām un sauso raugu, pievieno siltu ūdeni un samīca stingru mīklu (mīca vidēji 7 līdz 10 minūtes). Mīklu sadala 12 daļās. No katras daļas veido pirksta resnuma "desiņu", liek uz cepamās plāts - apziež ar eļļu (uz standarta izmēra cepamās plāts var izvietot 6 "desiņas"). Pārklāj ar pārtikas plēvi un siltā vietā uzraudzē. Liek cepties 200 grādos pēc Celsija apmēram 20 minūtes.
Bezglutēna ābolkūka
Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu miltu
3/4 glāzes cukura
1/2 glāze kartupeļu ciete
2 olas
125 gr. sviesta vai kokosriekstu eļļas
1,5 t.k. kanēļa
2 t.k. cepamā pulvera
3-4 ēd.k. piens vai ūdens
5 vidēja lieluma āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos