Paziņojums
Pilngraudu biskvīts
Olas - 8 gb.
Cukurs - 190 gr.
Vaniļas ekstrakts - 1 t.k.
Kukurūzas vai kartupeļu ciete - 50 gr.
Grauda Spēka "1 tipa" sijātie pilngraudu kviešu milti - 100 gr.
Izkausēts sviests - 45 gr.
Veģetārās kotletes ar zirņu miltiem
Sastāvs:
150 gr. – vidēji rupja maluma zirņu milti
2 gb. – vidēji burkāni
¼ daļa – nelielas kāpostgalviņas
½ - sīpola
2 daiviņas – ķiploka
2 glāzes – karsta ūdens
2 gb. – olas
Sāls, garšvielas, eļļa
Sāļie rudzu cepumi ar saulespuķu sēklām
Sastāvs:
2,5 glāzes – smalki pilngraudu rudzu milti
200 gr. – sviesta
1 t.k. – smalkais jūras sāls
1 gb. – ola
Saulespuķu sēklas
Kviešu miltu uzturvērtība
Kviešu graudi satur daudz vērtīgu uzturvielu, tostarp 44 vitamīnus un minerālvielas.
1870. gadā tika ieviesta jauna tehnoloģija kviešu graudu smalcināšanai (slīpēšanai). Šāda tehnoloģija tika radīta, lai pagarinātu miltu derīguma termiņu, jo miltiem, kuros tiek izmantots vesels grauds ir ļoti īss derīguma termiņš. Tas veicināja lauksaimniecības attīstību un miltu pieejamības pieaugumu.
Pilngraudu cepumi ar rozīnēm
250 gr. - pilngraudu kviešu milti
100 gr. - nerafinēts cukurniedru cukurs
50 gr. - sviests
2 gb. - olas
100 gr. - rozīnes
1 t.k. - cepamā pulvera
1 t.k. - malta kanēļa
Pilngraudu medus kūka
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Sviests - 200 gr.
- Nerafinēts mīkstais cukurniedru cukurs - 200 gr.
- Olas - 2 gb.
- Medus - 3 ēd.k.
- Pilngraudu kviešu milti - 650 gr.
- Soda - 2.t.k.
Pildījumam:
- Skābs krējums (15%) – 1 kg.
- Nerafinēts mīkstais cukurniedru cukurs - 80 gr.
- Dzērvenes vai upenes (svaigas vai saldētas) - 400 gr. + 3 ēd.k. cukura.