Paziņojums

Lienes ābolmaize

Lietotāju novērtējums:  / 11
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:

170 - 200g sviesta
2 glāzes (aptuveni 260g) smalka maluma pilngraudu rudzu vai kviešu miltu
1 glāze krējuma
7-8 āboli
cukurs
kanēlis

 

 

Pagatavošana:

1 paciņu (170-200g) auksta sviesta sarīvē vai sagriež gabaliņos un samīca kopā ar 2 glāzēm rudzu vai kviešu miltu. Mīklai pievieno 1 glāzi skābā krējuma un, ja nepieciešams, tad pievieno vēl miltus (ne vairāk par vienu glāzi). Samīca viendabīgu mīklu, sadala divās aptuveni vienādās daļās un uz 30 min ieliek ledusskapī. Tikmēr gatavo pildījumu - ābolus sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar cukuru (4-5 ēdamkarotes) un kanēli (1-2 tējkarotes). Pusi no mīklas izrullē un izklāj ar sviestu iesmērētā cepamajā pannā (ja panna ir par lielu, tad mīklai "uzloka" maliņas), pa virsu plānā kārtā liek sarīvētos ābolus un pa virsu klāj otru pusi izrullētās mīklas. Tad mīklas virspusi mazliet sagriež, lai tā "neuzpūšas". Cep aptuveni 180 grādos, 20-25 minūtes.

Autore: Liene Šustere