Paziņojums

Ābolkūka ar riekstiem un medu

Lietotāju novērtējums:  / 1
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:

3 olas
125 gr. mīksta sviesta
1/2 glāze (125 ml) brūnais cukurs
1 glāze (250 ml) pilngraudu kviešu milti (smalka maluma)
1/2 glāze (70-80 gr.) sasmalcinātu mandeļu vai valriekstu
1/2 tējk. malts kanēlis
1/2 tējk. cepamais pulveris
3-4 vidēja lieluma āboli- nomizoti un sagriezti gabaliņos.
1-2 ēd.k. medus

Pagatavošana:
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru līdz veidojas gaiša un gaisīga masa, pieputo olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri, kanēli un sasmalcinātus riekstus (mandeles vai valriekstus sablenderē/sasmalcina ar nazi vai ietītus dvielī sadauza ar mīklas rulli). Mīklu liek ietaukotā un ar cepamo papīru izklātā formā (24cm x 13 cm). Pa virsu kārto ābolu šķēlītes līdz nosegta visa kūkas virsa. Liek 180 grādos cepties apmēram 40 minūtes, līdz ābolu šķēlītes viegli apbrūnējušas un koka irbulītis, iedurts kūkā, ir sauss.

Kūku izņem no cepeškrāsns un pārlej ar medu.

Pasniedz siltu vai aukstu.