Paziņojums

Ābolu plātsmaize

Lietotāju novērtējums:  / 9
SliktākaisLabākais 



Sastāvdaļas mīklai:

* 250 grami smalku pilngraudu kviešu milti;
* 150 grami sviesta;
* 150 grami cukura;
* 1 ola;
* 1 t.k. cepamā pulvera.


Sastāvdaļas pildījumam:

* 4-6 lieli āboli- nomizoti;
* 100 ml ūdens;
* 100 gr. zelta rozīņu;
* 100 gr. tumšā, mīkstā cukura;
* 4-6 āboli- sagriezti šķēlītēs.

Drumstalām:
* 100 gr. vidēji rupja maluma pilngraudu kviešu miltu;
* 100 gr. sviesta;
* 100 gr. tumšā, mīkstā cukura;
* 1 ēd.k. kanēļa.

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Pagatavo pildījumu- ābolu sagriež gabaliņos, pievieno ūdeni un sautē līdz āboli daļēji izšķīduši, pievieno cukuru un rozīnes, vēl mazliet pakarsē un noliek “atpūsties”.

Pagatavo mīklu: mīkstu sviestu sajauc ar miltiem, cepamo pulveri, cukuru, pievieno olu un ātri samīca viendabīgu mīklu.

Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, izlīdzina mīklu pa visu pannu, izveidojot aptuveni 1.5- 2 cm augstas maliņas.

Mīklai uzklāj ābolu pildījumu un izlīdzina.

Pildījumam pa virsu vienu pie otras klāj plāni sagrieztas ābolu šķēlītes.

Pagatavo drumstalas: aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves, pievieno miltus, cukuru un kanēli, ar rokām veido (“saberž”) drumstalas.

Drumstalas bagātīgi pārkaisa plātsmaizei.

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30-40 minūtes.

Gatavu pasniedz siltu ar saldējumu vai aukstu - ar kafiju vai tēju :)

Ieteicams izmantot skābus ābolus- Antanovku vai citus.