Paziņojums

Citronkūka

Lietotāju novērtējums:  / 3
SliktākaisLabākais 


Mīklai:

*200 gr saldkrējuma sviests
*1/2 tasīte nerafinēts cukurniedru cukurs
*2 tasītes pilngraudu kviešu milti
*1/8 tējkarote sāls



Pildījumam:
*6 lielas olas
*3 tasītes nerafinēts cukurniedru cukurs
*2 ēdamkarotes sarīvētas citrona miziņas (no 4 citroniem)
*1 tasīte svaigi spiesta citrona sula
*1 tasīte pilngraudu kviešu milti

Pārkaisīšanai:
*pūdercukurs

Samaisi mīklu no visā mīklas sastāvdaļām. Paņem pannu, kas ir ar augstām malām (kādi 5cm) un apmēram 22x33cm liela. Ieklāj mīklu pannā pa visu apakšu. Pannu eļļot nevajag, jo mīklā jau ir sviests. Cep 175 grādos 15-20min, kamēr pavisam nedaudz zeltains brūnums parādās. Izņem laukā un ļauj lai padziest.

Norīvē 4 citroniem miziņas un izspied kādiem diviem sulu, lai sanāk viena tasīte. Izlasi sēkliņas ārā no sulas.

Samaisi bļodā olas ar cukuru, pielej citronu sulu un sarīvētās miziņas un atlikušos miltus. Visu kārtīgi samaisi un uzlej pa virsu apceptajai mīklai.

Liec atpakaļ krāsnī uz 30-35min 175 grādos, kamēr pildījums sarecējis. Atdzesē, un tad sagriez gabaliņos. (siltas būs grūti smuki sagriezt). Apkaisi ar pūdercukuru.


Recepte un foto no Aigas Valmierā.