Paziņojums

Pilngraudu makaroni

Lietotāju novērtējums:  / 6
SliktākaisLabākais 


Sastāvdaļas:
* 2 glāzes pilngraudu miltu
* 2 olas
* ½ glāze ūdens



Pagatavošana:

Miltus uzber uz dēļa vai galda, vidū izveido bedīti, kurā ielej ūdeni un olas. Mīklu mīca, līdz tā ir “atsperīga”, stingra, nedrūp un ir elastīga. Mīklu saveļ bumbā un novieto ledusskapī uz 15-30 minūtēm- lai uzbriest.

Kad mīkla “atpūtusies”, to izņem no ledusskapja, vēlreiz izmīca un veido makaronus:
* izveltnējot mīklu uz ar miltiem apkaisītas virsmas un sagriežot strēmelītēs;
* sarullējot mīklu “desiņās”, kuras sagriež mazos gabaliņos un ar dakšiņu izveido iespiedumus;
* izveltnējot mīklu uz ar miltiem apkaisītas virsmas un sagriežot kvadrātiņos;
* ļaujot vaļu fantāzijai un veidojot dažādus “ķiņķēziņus” :)
* izveltnējot mīklu uz ar miltiem apkaisītas virsmas un veidojot lazanjas plāksnes.

Pagatavotos makaronus un to izstrādājumus var lietot svaigus - uzreiz vārot vai gatavojot, bet var arī izžāvēt siltā vietā un uzglabāt ilgstoši - līdz 6 mēnešiem cieši noslēgtā traukā.