Paziņojums

Rudzu rupjmaize (bez ierauga)

Lietotāju novērtējums:  / 11
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:

* 330 ml kefīrs/paniņas

* 40 ml ābolu sula/ sula no puses citrona/ dzērveņu sula

*1/2 iepakojuma “Rudzu maizes maisījums”


Pagatavošana:

Maizes mašīnā

Cepeškrāsnī

Sastāvdaļas norādītajā secībā ievietojot maizes mašīnā, izvēlieties programmu “Pilngraudu maize” (apmēram 4h 30 min), 750 gramu kukulītis, tumša garoza.

Sajauciet visas sastāvdaļas un samīciet mīkstu, bet ne lipīgu mīklu ( ja nepieciešams, pievienojiet vairāk šķidruma). Novietojot siltā vietā un pārklātu ar dvieli raudzējiet 1-2 stundas. Vēlreiz samīciet, ar mitrām rokām izveidojiet kukulīti, lieciet uz plāts vai formā, apakšā pakaisot nedaudz miltu atkal uzraudzējiet to (apmēram 20-30 minūtes) Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem, ievietojiet maizīti, noregulējiet temperatūru uz 180 grādiem un cepiet 1-1.5 stundas. Izceptu maizīti apziediet ar ūdeni un atdzesējiet.


Maizes uzglabāšanas termiņš - līdz 7 dienām. Rupjmaizi nav vēlams ēst vēl siltu, pirms sagriezt, atļaujiet maizei atdzist un “atpūsties” vismaz 2-3 stundas.

Maizi var papildināt ar uzbriedinātiem graudiem, pārslām, linsēklām un saulespuķu sēkliņām.