Paziņojums

Pilngraudu maizes standziņas

Lietotāju novērtējums:  / 0
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:
450 gr. smalka maluma pilngraudu kviešu milti
1,5 t.k. sāls
1,5 t.k. sausais raugs
Apmēram 300 ml silta ūdens
Garšvielas - malta paprika, pipari, baziliks vai rozmarīns, kaltēti sīpoli, kaltēti tomāti (pēc izvēles)
2-3 ēd.k. eļļa (olīvu vai saulespuķu)


Pagatavošana:

Miltus sajauc ar sāli, garšvielām un sauso raugu, pievieno siltu ūdeni un samīca stingru mīklu (mīca vidēji 7 līdz 10 minūtes). Mīklu sadala 12 daļās. No katras daļas veido pirksta resnuma "desiņu", liek uz cepamās plāts - apziež ar eļļu (uz standarta izmēra cepamās plāts var izvietot 6 "desiņas"). Pārklāj ar pārtikas plēvi un siltā vietā uzraudzē. Liek cepties 200 grādos pēc Celsija apmēram 20 minūtes.