Paziņojums

Rīsu maize

Lietotāju novērtējums:  / 5
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:
- Rīsu milti – 500 gr.
- Ciete (kartupeļu vai kukurūzas)– 2 ēd.k.
- Sāls – 1 t.k.
- Cukurs – 2 ēd.k.
- Raugs – 1,5 ēd.k.
- Silts ūdens – 450 ml
- Eļļa – 3 ēd.k.


Pagatavošana: raugu sajauc ar siltu ūdeni (var izmantot arī pienu vai pienu ar ūdeni 50:50), pievieno eļļu, cukuru un sāli. Sajauc ar rīsu miltiem un cieti (mīkla būs šķidra) un noleik siltā vietā raudzēties 1.5-2 stundas.
Mīklu lej formā un cep vidēji 1 h 15 min 180 grādos pēc Celsija līdz maize ir brūna un iedurts kociņš ir sauss.

Tā kā rīsu milti ir bez izteiktas garšas, arī maize būs ar neitrālu garšu - ja vēlaties, to varat papildināt ar garšvielām un piedevām (baziliku, rozmarīnu, kaltētiem tomātiem, kanēli, olīvām, papriku u.t.t.).