Paziņojums

Pilngraudu biskvīts

Lietotāju novērtējums:  / 3
SliktākaisLabākais 



Olas - 8 gb.
Cukurs - 190 gr.
Vaniļas ekstrakts - 1 t.k.
Kukurūzas vai kartupeļu ciete - 50 gr.
Grauda Spēka "1 tipa" sijātie pilngraudu kviešu milti - 100 gr.
Izkausēts sviests - 45 gr.



Pagatavošana:

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus puto pievienojot vaniļas ektstraktu un 3 ēd.k. cukura līdz masa kļūst gaiši dzeltena un cukurs ir pilnībā izkusis. Tad puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru līdz veidojas stingras, baltas, spīdīgas putas. Saputotos dzeltenumus pievieno saputotajiem baltumiem, iesijā cieti un miltus un visu ar karoti sajauc viendabīgā masā (neputojot, nekuļot un citādi aktīvi nedarbojoties). Pievieno izkausētu sviestu, visu viegli sajauc. Liek formā (formas diametrs 24-26cm) un cep 180 grādu t 30-40 minūtes, atdzesē.

Iespējamais pildījums: 600 ml saldā krējuma, 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas, 500 gr. biezpiena, cukurs pec garšas, vaniļas ekstrakts, konservēti persiki.
Pagatavošana: Saldo krējumu ar kokosriekstu skaidiņām uzvāra - pievieno vaniļas ekstraktu - atdzesē un nokāšs. Konservētus persikus sagriež nelielos gabaliņos atstājot dažus augļus dekorēšanai. Sagriestos augļus pievieno sablenderētam biezpienam. Saldo krējumu saputo ar cukuru pēc garšas (ja vēlas stingrāku masu, tad pievieno želantīnu). Sajauc saputoto krējumu ar biezpienu un persikiem.
Pilngraudu biskvītu pārgriež uz pusēm, katru daļu piesūcina ar konservēto persiku sītupu, pilda ar biezpiena-persiku krēmu, dekorē ar sagriestiem augļiem. Liek ledusskapī uz vairākām stundām.