Paziņojums

Pilngraudu medus kūka

Lietotāju novērtējums:  / 11
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:

Mīklai:
- Sviests - 200 gr.
- Nerafinēts mīkstais cukurniedru cukurs - 200 gr.
- Olas - 2 gb.
- Medus - 3 ēd.k.
- Pilngraudu kviešu milti - 650 gr.
- Soda - 2.t.k.


Pildījumam:
- Skābs krējums (15%) – 1 kg.
- Nerafinēts mīkstais cukurniedru cukurs - 80 gr.
- Dzērvenes vai upenes (svaigas vai saldētas) - 400 gr. + 3 ēd.k. cukura.

Pagatavošana:

- Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, cukuru, medu un sodu. Kad masa nedaudz padzisusi pievieno olas un samaisa.

- Tad lēnām berot un maisot pievieno pilngraudu kviešu miltus līdz izveidojas viendabīga mīkla.

- Sagatavo cepamo papīru pannas lielumā un izrullē uz tā mīklu (vieglāk to būs izdarīt uzkaisot uz mīklas nedaudz miltus), tad ar apaļu vai kvadrātveida formu (iesakām izvēlēties formu ar noņemamu malu, jo vēlāk tajā vienu virs otras liksim izceptās mīklas kārtas) ar formas malu izspiež no mīklas sešas līdz astoņas kārtas (atkarīgs no tā cik smalki izrullēta mīklas kārta - vienu kārtu atstāj drumstalām kūkas dekorēšanai). Cep 180 grādos 5-8 minūtes.
Ieteikums: Kamēr cepas viena kārta uz cepamā papīra gatavojam nākamo. Izceptajai kārtai ļaujam nedaudz atdzist pirms to ņemam nost no cepamā papīra.

- Kad visas mīklas kārtas izceptas tās pa vienai liek formā. Uz pirmās uzziežam sablenderētas dzērvenes vai upenes ar cukuru, tad uz nākamās bagātīgi liekam skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru - līdz visas kārtas ir saliktas un uz pēdējās (augšējās) kārtas ir krējuma un cukura maisījums. Visu liek ledusskapī uz 6-10 stundām, lai biskvīts sasūcas ar pildījums.

- Ņemam kūku ārā no ledusskapja, noņemam formu. Mīklas kārtu, kura palika pāri sadrupinām un apklājam kūku no visām pusēm ar drupačām.

- Dekorē pēc izvēles - ar ogām vai augļiem.

Labu apetīti!