Paziņojums

Veģetārās kotletes ar zirņu miltiem

Lietotāju novērtējums:  / 5
SliktākaisLabākais 


Sastāvs:

150 gr. – vidēji rupja maluma zirņu milti
2 gb. – vidēji burkāni
¼ daļa – nelielas kāpostgalviņas
½ - sīpola
2 daiviņas – ķiploka
2 glāzes – karsta ūdens
2 gb. – olas
Sāls, garšvielas, eļļa


Pagatavošana:
Zirņu miltus aplej/ sajauc ar karstu ūdeni- tie piebriedīs un veidos pamatu kotletēm. Kāpostus smalki sablendē, sīpolus un ķiplokus sakapā, burkānus smalki sarīvē. Dārzeņus pievieno zirņu- ūdens maisījumam, pievieno garšvielas pēc izvēles (ķimenes, paprika, baziliks vai citas), sāli un olas, samīca viendabīgu masu.


Veģetārās kotletes var cept cepeškrāsnī vai pannā. Cepot cepeškrāsnī kotletes liek ietaukotā veidnē, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens (apmēram ½ glāzi, var izmantot dārzeņu buljonu) un cep 200 °C apmēram 1 stundu.


Cepot pannā kotletes liek sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm kārdinoši brūnas :)


Tiem, kas domā par slaido līniju cepeškrāsnī ceptās būs piemērotākas, jo satur mazāk tauku.


Pasniedz ar sieru/ krējumu/ sāļām mērcītēm/kefīru vai jebko citu, kas garšo.