Paziņojums

Sāļie rudzu cepumi ar saulespuķu sēklām

Lietotāju novērtējums:  / 6
SliktākaisLabākais 



Sastāvs:

2,5 glāzes – smalki pilngraudu rudzu milti
200 gr. – sviesta
1 t.k. – smalkais jūras sāls
1 gb. – ola
Saulespuķu sēklas

 

Pagatavošana:
Aukstu sviestu sakapā un saberž ar miltiem, kas sajaukti ar sāli līdz veidojas smiltīm līdzīga konsistence. Pievieno olu, visu ātri sajauc un mīklu saveļ bumbā. Apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 min.


Ledusskapī mīklu var glabāt līdz 1 nedēļai.


Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē 0.5 cm biezumā *, izspiež formiņas vai sagriež kvadrātiņos (trijstūros, apļos- kā Jums labāk patīk), liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepumus apziež ar olu (var izmantot arī pienu vai ūdeni), pārkaisa ar saulespuķu sēklām (ja cepumu apziešanai izmantojat ūdeni vai pienu, saulespuķu sēklas vēlams viegli piespiest cepumiem, lai nebirst nost) un cep 180-200 °C 10- 15 minūtes līdz cepumi viegli brūni.

*ja mīkla ledusskapī stāvējusi ilgi, to ieteicams mazliet paturēt siltumā- būs vieglāk izrullēt.