Paziņojums

Tritikāles keksiņi ar āboliem un brūklenēm

Lietotāju novērtējums:  / 7
SliktākaisLabākais 

Sastāvdaļas:
* 3 olas;
* 130 grami sviesta;
* 180 grami tumšā cukura;
* 100 ml piena vai saldā krējuma;
* 280 grami pilngraudu tritikāles milti;
* 2 t.k. Cepamā pulvera;
* kanēlis vai vaniļa - pēc Jūsu izvēles;
* 1 liels skābs ābols- nomizots un sagriezts nelielos gabaliņos;
* 150 grami brūkleņu.

 Pagatavošana:

Ieslēdz cepeškrāsni uz 200-220 grādiem.

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas un turpina putot, pievieno pienu un saputo viendabīgā, “pufīgā” masā.

Pievieno miltus un cepamo pulveri, kā arī kanēli vai vaniļu, ātri, bet rūpīgi sajauc;

Pievieno ābolus un brūklenes un iejauc kēksiņu masā.

Pilda nelielās kēksa formiņās (visērtākās ir silikona- ja izmantojat metāla, neaizmirstiet tās ietaukot ar sviestu un izkaisīt ar miltiem) un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Kēksiņi ir gatavi, kad tajos iedurts koka irbulītis paliek sauss, bez mīklas.

No dotā izejvielu daudzuma iespējams pagatavot 12-15 kēksiņus.