Paziņojums

Kviešu miltu uzturvērtība


Kviešu graudi satur daudz vērtīgu uzturvielu, tostarp 44 vitamīnus un minerālvielas.

1870. gadā tika ieviesta jauna tehnoloģija kviešu graudu smalcināšanai (slīpēšanai). Šāda tehnoloģija tika radīta, lai pagarinātu miltu derīguma termiņu, jo miltiem, kuros tiek izmantots vesels grauds ir ļoti īss derīguma termiņš. Tas veicināja lauksaimniecības attīstību un miltu pieejamības pieaugumu.

Lasīt tālāk: Kviešu miltu uzturvērtība

Mūsu zināšanas un pieredze, cepot maizi maizes krāsniņā


* Maizes rūgšanas/cepšanas laikā nedrīkst bieži vērt vaļā maizes krāsniņas vāku. Tas var būt iemesls, ja maize sakrītas.

* Rauga daudzums visiem Grauda Spēka maisījumiem ir izvēlēts pareizs – ja rauga ir pārāk daudz tas var veicināt maizes "pārrūgšanu"- kā rezultātā maize ir blīva, ar izteiktu rauga garšu.

* Maizīte var neizcepties, ja papildus noteiktajam daudzumam mūsu receptē pievieno vairāk/mazāk eļļas vai papildus kādu olu. Tas ir būtiski, jo ola, piemēram, ir pieskaitāma šķidrumam.

Lasīt tālāk: Mūsu zināšanas un pieredze, cepot maizi maizes krāsniņā

Pasūti iepriekš!

Ja steidzies, tad piedāvājam pasūtī veselīgus un svaigi maltus pilngraudu
miltus, maizi un maizes maisījumus pa e-pastu, iepērkoties jaunajā Grauda Spēka E-veikalā vai tālr. 26152966 uz nākamo darba dienu.
Pasūti un nāc pakaļ uz mūsu veikalu Lāčplēša ielā 61.

Zirņi - garšīgi un veselīgi

Grauda Spēks sadarbībā ar Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu piedāvā iegādāties trīs zirņu šķirnes: Retrija, Lāsma un Zaiga.
Tos var iegādāties veselus vai arī samaltus miltos.

Lasīt tālāk: Zirņi - garšīgi un veselīgi

Naktssveces sēklas


INCI: Enotera

Naktssveces sēklas ir paredzētas lietošanai iekšķīgi un tās iegūst Latvijā, Krāslavas novadā. Divgadīgā naktssvece ir Eiropā, Āzijā un Ziemeļamerikā sastopams augs, kurš zied dzelteniem ziediem un tā sēklas satur augstvērtīgu eļļu, kura ir bagāta ar GLA (gamma linolskābi) un citām nepiesātinātajām taukskābēm.

Lasīt tālāk: Naktssveces sēklas

Mārdadža sēklas

Īstais mārdadzis (INCI: Silybum marianum) ir viengadīgs vai divgadīgs kurvjziežu dzimtas augs. Tā dzimtene ir pie Vidusjūras, bet Latvijā tas ieceļojis XVIII gadsimtā, kļūdams par krāšņumaugu piļu dārzos. Arī mūsdienās to kultivē apstādījumos un izmanto gan kā ārstniecības, gan arī dekoratīvu augu. Sasniedz līdz 1,5 m augstumu. Lapas līdz 80 cm garas un 30 cm platas, spīdīgas, klātas ar sudraboti baltiem plankumiem, gar malu tām ir asi dzelksnīši. Ziedi purpurvioleti, sakopoti kurvītī dzinuma galos.

Lasīt tālāk: Mārdadža sēklas

Pilngraudu milti VS Baltie milti

* Milti, kurus maļot tiek izmantots viss grauds atšķiras no tradicionālajiem, baltajiem kviešu miltiem pēc uzturvielu sastāva, uzglabāšanas termiņa, garšas, krāsas un aromāta;


* Ražojot baltos kviešu miltus tie tiek slīpēti un šajā procesā tiek noņemtas veselīgās grauda daļas- apvalks (šķiedrvielas un minerālvielas) un dīglis (vitamīnu avots).

Lasīt tālāk: Pilngraudu milti VS Baltie milti

Grauda spēks

 

Grauda spēks, neapšaubāmi, slēpjas tā pilnvērtīgā un pilnīgā izmantošanā, kas nodrošina ne tikai organismam nepieciešamo enerģiju no ogļhidrātiem un olbaltumvielām, bet arī šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas un nepiesātinātās taukskābes- visas šīs vielas ir neaizstājamas veselīgā, pilnvērtīgā uzturā.

Lasīt tālāk: Grauda spēks

Šokolādes maizes cepšana maizes mašīnā

  1. Veikalā „Grauda Spēks” jums dzirnavās samals svaigus pilngraudu kviešu miltus un pagatavos „Šokolādes maizes maisījumu”;

    Lasīt tālāk: Šokolādes maizes cepšana maizes mašīnā

Graudu vārīšana

 

Graudus noskalo, liek katlā, pārlej ar aptuveni 2 reizes lielāku ūdens daudzumu (pēc tilpuma).

Lasīt tālāk: Graudu vārīšana

Kas ir Tritikāle?


Vēsture:

* Iegūta, krustojot kviešus ar rudziem 1876.gadā; (kvieši –5000 gadu, rudzi 1800 gadus kultūrā);

* Pirmā šķirne ražošanā 1968.gadā Kanādā;

* Pašlaik pasaulē tiek audzēta apmēram  2.5 milj ha platībā.

Lasīt tālāk: Kas ir Tritikāle?